Megoldások a biztonságos és egészséges munkahelyi környezet kialakításához


Bőrgyógyászokkal, egészségcentrumokkal és munkavédelmi tanácsadókkal folytatott szoros együttműködésünk eredményeként, az évek során létrehoztunk egy olyan termékkínálatot, amely nagy hatékonyságú és megfelel a bőrvédelmi előírásoknak.

Plum A/S egy dán családi vállalkozás. Gyökereink egészen az 1860-as évekig nyúlnak vissza. Több mint 40 éve foglalkozunk az ipari kézhigiéniát illetően, hatékony és felhasználóbarát megoldásokkal. Több mint 15 éve tevékenykedünk az elsősegély megoldások területén is, amely termékeinkkel a munkahelyi környezet biztonságossá tétele a cél. Felhasználók széles skáláját szolgáljuk ki minden iparág gyártói, valamint más intézmények területén.

Természetesen első helyen áll a vevők és a partnerek kiszolgálása, de magas prioritást élvez nálunk a minőség- és a környezetvédelem is. Minőségbiztosítási rendszerünk garanciát jelent vevőink számára. Rendelkezünk az ISO 14001-es minősítéssel is.

Bőrvédelem és elsősegély a munkahelyen 

Közel 40 éve gyártunk jó minőségű bőrápoló krémeket, kéztisztítókat, szappanokat és adagolórendszereket az egész üzleti világ részére. A legfontosabb feladatunk, hogy kielégítsük a szükségleteket kímélő, hatékony termékekkel a kéztisztítást és ápolást területén, így biztosítva az egészséges kézbőrt a munkahelyeken. Piacvezetők vagyunk a Skandináv országokban. Termékeinket sikeresen használják évek óta a kereskedelemben és az iparban dolgozó emberek.

Az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük szaktudásunkat és létrehoztunk olyan termékeket, amelyekkel optimális kézhigiéniai megoldásokat tudunk ajánlani az élelmiszeripar, kórházak, intézmények és egyéb szervezetek részére kézmosáshoz és fürdéshez is. Új kéztisztító termékeink közül is az egyik legmodernebb a víz használata nélkül is tisztító Általános, vagy Erős tisztítókendő, amelynek óriási előnye a hatékonyság mellett, hogy nem károsítja a kezet, mert kézvédő adalékkal láttuk el. A kézvédelem területén a Ragtapasz adagolók jelentik a kapcsot az elsősegély és a mindennapos használatú termékek között. Modern, gyors, gazdaságos megoldás kisebb munkahelyi balesetek esetére. Már kapható a táskában hordozható változat is. Ezt a terméket is csatoltuk egy önálló ismertető formájában.

Jelenleg mi tudjuk ajánlani a legnagyobb szemkimosó oldat választékot az egész világon, amely gyors elsősegélynyújtást jelent munkahelyi baleset előfordulása esetén. Így lehetőséget ajánlunk a vállalatok részére, hogy optimalizálják a biztonságot a munkahelyen. Megoldásaink hatékonyak, rugalmasak, higiénikusak és végül, de nem utolsó sorban gyorsan használhatók. Olyan megoldásokat ajánlunk, amelyek különböző területekre és szükségletekre adaptálhatók. Elhelyezhetők közel a munkahelyekhez – tipikusan ott ahol por, szennyeződés és káros anyagok szembekerülése előfordulhat. Szembalesetek esetében a gyors és hatékony szemmosás döntő a károsodás mértékében! A kézvédelem területén a Ragtapasz adagolók jelentik a kapcsot az elsősegély és a mindennapos használatú termékek között. Modern, gyors, gazdaságos megoldás kisebb munkahelyi balesetek esetére. Már kapható a táskában hordozható változat is. 

Küldetésünk és víziónk

Igényeket kielégítő munkahelyi, lágy, de mégis hatékony kézhigiéniai termékek gyártása elvárásoknak megfelelő, biztonságos és hatékony elsősegély szemkimosók gyártása fő kompetenciáinkat üzletszerűen kihasználni minőségi termékeket kifejleszteni, gyártani és eladni. Cégnevünk és logónk jelentsen egyet az egészséges, tiszta kezekkel és szemekkel, magas biztonsággal és minőséggel, valamint újításokkal és a megbízhatósággal.

Minőségbiztosítás és környezetvédelem

A minőségbiztosítás az egyik legfontosabb tevékenységünk. Megfogalmaztuk a Minőségi és Környezetvédelmi Kézikönyvet, hogy struktúrákat határozzanak meg, illetve a Plum Cégnél lévő munkafolyamatok és eljárások dokumentálva legyenek, amelyek közvetlenül, vagy közvetve meghatározzák sikerességünk alapjait: Minőségi termék és elégedett vevő!

A Minőségi és Környezetvédelmi Kézikönyv ezeket a célokat követi:

 • A Plum Cég minőségi és környezetvédelmi managementjének leírása
 • A feladatok és az erőforrások meghatározása azon folyamatoknál, amelyek hatással vannak a minőségre és a környezetvédelemre
 • A célok, szabályok és tervezés meghatározása, valamint a végrehajtáshoz szükséges vezetői lépések leírása
 • Biztosítani a folyamatos minőségnövekedést és környezetvédelmet és az elemzések által tanulni a hibákból, majd kijavítva végrehajtani a feladatokat
 • Megfelelni a vevői igényeknek és a jogszabályoknak egyaránt

A minőség irányítási rendszer képezi a Plum Cég alapjait a következő követelmények teljesüléséhez:

 • ISO 22716, Good Manufacturing Practice GMP (vezérvonal a „jó gyártási tapasztalathoz”) 
 • ISO 13485, orvosi termékek – minőség management szisztéma – követelmények szabályozás céljából
 • ISO 9001, minőségirányítási norma – minőségi management követelményei + ISO 14001, környezetvédelmi bizonyítvány– utasítás a használathoz

A hattyú címke

A hattyú címke a legmagasabb skandináv standard védjegy, amit azok a termékek kaphatják meg, amik megfelelnek a szigorú környezetvédelmi előírásoknak, mint pl.: nyersanyag, feldolgozás, funkcionalitás, csomagolás, felhasználás, valamint a termék szállítása és csomagolása.

A következő termékeink kapták meg a hattyú címkét:

 • Plum Soft – színezék-, illat- és tartósítószer mentes, lágy krémszappan
 • Nature – színezék-, és illatanyag mentes, lágy krémszappan
 • Nature Hair & Body – színezék mentes, enyhén parfümözött, lágy szappan testre és hajra
 • Fresh – színezék mentes, enyhén parfümözött lágy krémszappan
 • Mild – színezék-, és illatanyag mentes, extra lágy szappan

Aktív tagjai vagyunk:

SPT: Szappan, parfüm, toalett termékeket szállító cégek kereskedelmi szervezete. Tagként együtt dolgozunk a törvényhozással a kozmetikumok előállítási normáiért. Az együttműködés nagy hatással van tapasztalatainkra és termelésünkre.

BHV: Németország regisztrált egyesülete a bőrvédelemért

BPA: Tagként, a munkahelyi biztonsági normák optimalizálásáért és annak rögzítéséért dolgozunk.