Fontos változások a Plum életében – új tulajdonos a CCS Healthcare Holding Ab vállalatnál

2019 március 1-én az idén 100. születésnapját ünneplő finn Kiilto Oy felvásárolta a CCS Healthcare Holding Ab vállalatot, a Plum, Antibac és Dax márkák tulajdonosát. A tranzakció következtében a professzionális B2B piacon a higiéniai és személyi higiéniai termékek tekintetében, valamint a kéz és felületfertőtlenítés területén Észak-Európa piacvezető cége jött létre. Az egyesülés mindkét vállalat számára lehetővé teszi, hogy szélesebb termék és szolgáltatáskört ajánljanak partnereiknek.

Dario Aganovic, a CCS Healthcare elnök-vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott: „Mint stabil piacvezető a skandináv térségben a DAX, az Antibac és a Plum márkák révén professzionális higiéniai és személyhigiéniai termékekre fókuszáltuk. A Finnországban és a Baltikumban piacvezető Kiilto részévé válva észak-európai piacvezető céget hoztunk létre vonzó fogyasztási termék kínálattal, erős működőképességgel és hosszútávra szóló tulajdonosi háttérrel, amely kiemelkedő alapot biztosít a jövőbeni növekedés számára.”

Kari Laakso a KiiltoClean Csoport elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Működésünk integrációjával az ügyfelek nyernek. A CCS Healthcare jelenlegi ügyfelei számára a tisztító, fertőtlenítő és higiéniai megoldások még szélesebb választékát tudjuk kínálni. Az erőteljes márkák nagyszerűen kiegészítik a helyileg elérhető választékot. Az ügyfelek a jelen felvásárlás legnagyobb nyertesei.”

CCS Healthcare:

A CCS Healthcare 125 alkalmazottjával, 440 MSEK éves bevételével Svédországban, Norvégiában, Dániában, Németországban és Magyarországon tevékenykedik. A csoport két üzleti egységen keresztül működik: a munkahelyi higiénia és munkahelyi biztonság, elsősegély területén. A termékeket világszerte népszerűsítik. A CCS Healthcare a DAX, az Antibac és a Plum márkák révén fejleszti, népszerűsíti és forgalmazza termékeit.

Kiilto:
A Kiilto egy 1919-ben alapított finn családi cég, amely az emberekre és a környezetre tekintettel fenntartható jövő építésére törekszik és a tisztaságszeretet révén kíván jólétet teremteni. A Kiilto vegyipari megoldásokat fejleszt, gyárt, értékesít, és négy üzletágban tevékenykedik: építőipar, ipari kötőelemek és higiéniai megoldások, professzionális tisztítószerek és higiénia, valamint a fogyasztói piac. 2018-ban a Kiilto és leányvállalatai kilenc országban 800 alkalmazottal folytatták tevékenységüket. Múlt évben a Kiilto nettó bevétele kb. 165 milló Euro volt. A Kiilto vállalkozás legfontosabb elveit a környezetvédelemben betöltött vezető szerep és a jövő melletti elköteleződés képezik.